De reis en aankomst

Afgelopen zaterdag (14 juli) ging de wekker al om 5:00, want om 5:45 bracht Regina mij naar Schiphol. De vlucht vertrekt pas om 10:30, maar aangezien de zomerdrukte op Schiphol al begonnen is leek het mij verstandig om al op tijd richting Schiphol te vertrekken.

Normaal gesproken zet Regina mij gewoon af, maar deze keer ging ze even mee naar binnen omdat ze wilde kijken hoe ik mijn boarding pas uit het systeem kreeg (normaal krijgen we die digitaal, maar dat kon volgens de app van Delta niet).

20180713_083934773_iOS (2)

Gelukkig ging dat allemaal vrij eenvoudig, wat verwacht je anders van een IT nerd. Vervolgens kon ik richting de speciale Delta Passenger Document Check, alvorens ik door de reguliere Security Check kon. Bij de Delta Check kreeg je dan wat standaard vraagjes, meestal krijg je die pas na de paspoort controle (bij de Gate) maar je kunt dat gesprekje ook vooraf hebben. Dan ben je er maar vanaf en hoef je dus bij de gate niet in de (meestal) lange rij te gaan staan.

20180714_052035358_iOS

Na de Delta Passenger Check, de Security Check en de paspoort controle was er het net 7 uur geweest en besloot ik om lekker bij de Starbucks te gaan ontbijten. Nadat ik net goed en wel zat en van mijn ontbijt en bakje koffie genoot zag ik de eerste collega daar ook al binnen druppelen. Je moet weten dat er in totaal dit weekend tussen de 5000 en 8000 Microsoft collega’s vanuit Europa richting Las Vegas vertrekken. In totaal zullen er rond de 20.000 Microsoft collega’s van over de hele wereld deelnemen aan Microsoft Ready. Daarnaast is er ook de jaarlijkse partner conferentie, Inspider genaamd, die dit jaar voor het eerst gelijk met Microsoft Ready op dezelfde locatie wordt gehouden. Hier zullen in totaal ook tussen de 17.000 en 20.000 Microsoft partners aan deelnemen, wederom vanuit de hele wereld.

In totaal zullen er dus rond de 40.000 mensen rond lopen in Las Vegas die een van de beide Microsoft conferenties bezoeken. De kans is dus vrij groot dat ik daar een groot aantal bekenden ga tegenkomen, zowel oud-collega’s als Microsoft collega’s uit heel West Europa (uit mijn huidige of vormalige team). Naast de conferentie is er ook erg veel tijd in geruimd voor ‘netwerk-events’, elke avond zijn er meerdere events/feestjes te bezoeken. Met als toppunt denk ik wel de One Microsoft Party, die aanstaande woensdag 18 juli plaats vindt op de Las Vegas Motor Speedway. Voor zover ik het heb begrepen komt Bruno Mars hier optreden.

De reis

Rond 10:30 vertrok het vliegtuig vanaf Schiphol waar we, na een overstap in Detroit, na een reisduur van ongeveer 16 uur aankwamen op McCarran International Airport in Las Vegas. In Nederland was het onderhand midden in de nacht, maar in Las Vegas was het pas 17:00. Nadat we onze koffers hadden opgehaald konden we, op de luchthaven, gelijk onze Microsoft Ready badge ophalen en daarna vertrokken we met een taxi richting ons hotel.

IMG_0925

Nu wist ik op voorhand al dat ik in Caesars Palace in de Augustus toren zou zitten en had, een paar weken terug al, contact opgenomen met het hotel om te vragen om een kamer met uitzicht op de Bellagio fonteinen. Jammer genoeg zat het hotel helemaal volgeboekt (3800 kamers (!)) en helaas heeft de kamer geen mooi uitzicht. Moet wel zeggen dat het een mooie ruime kamer is…

 

IMG_0939

Het uitzicht is helaas ietsje minder…

IMG_0948

Nadat ik was ingechecked heb ik met een paar collega’s afgesproken om nog een hapje te gaan eten. Voor het eten heb ik in de Apple Store (in winkelcentrum bij het hotel) alvast m’n nieuwe iPhone opgehaald. De prijzen zijn hier vergeleken met Nederland best voordelig, scheelt toch zo’n 250 euro op een iPhone X. Nu ben ik ook qua telefoon weer helemaal bij de tijd. Daarna lekker een hapje gaan eten en rond 22:00 maar besloten om naar bed te gaan. Ik was onderhand ook wel meer dan 24 uur wakker (in Nederland was het op dat moment al zowat 7 uur ‘s ochtends)….

 

Helmer

You may also like

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.