De laatste dagen van MS Ready

Na een drukke week vol met technische sessies en feestjes was het op vrijdag 20 juli tijd voor het begin van de vakantie. Regina was afgelopen woensdag al aangekomen op Las Vegas, dus laat ik daar beginnen.

Regina vertrok op woensdagmorgen al heel vroeg aan haar reis richting Las Vegas. Die reis is overigens niet helemaal vlekkeloos verlopen, want toen zij op New York JFK aankwam duurde het wel even voor ze Amerikaans grondgebied mocht betreden. Bij de Border Patrol (douane) werd ze namelijk even apart genomen.

Ze werd hier in een kamertje gestopt met met mensen die ervan verdacht werden te komen werken op een toeristenvisum. Regina had de border patrol medewerker namelijk keurig uitgelegd dat haar man (ik dus) een paar dagen eerder al richting de VS was gevlogen en voor z’n werk op een conferentie in Las Vegas was. Nu was het reisschema wel een beetje bijzonder te noemen, want Regina vloog namelijk (net als ik zelf) vanaf Amsterdam naar Las Vegas om vervolgens 2 1/2 week later weer vanaf Orlando naar Amsterdam terug te vliegen.

Gelukkig hoefde ze maar een half uur te wachten, want toen haar naam werd opgeroepen mocht ze na nogmaals uit te leggen wat ze in de VS kwam doen gewoon gaan. Gelukkig had ze drie uur de tijd om bij haar andere vlucht te komen, maar dat bleek achteraf maar net genoeg te zijn.

koffer_regina

Aangekomen op McCarran International Airport (ook wel Las Vegas International Airport) stond ik haar al op te wachten bij de bagageband. Haar koffer had ik op een gegeven moment al van de band gehaald, maar Regina was zelf nog in geen velden of wegen te bekennen. Dus ik haar maar een berichtje gestuurd via WhatsApp in de hoop dat ze haar telefoon had verbonden met de wifi. Na een paar minuten kreeg ik antwoord dat ze ook al bij de bagageband stond, maar ze bleek in de andere Terminal te staan. Vanaf de D pier moest je namelijk met een treintje naar de terminal toe, maar zij had per abuis de verkeerde trein genomen en stond in Terminal 3 in plaats van in Terminal 1 (waar ik dus met haar koffer op haar stond te wachten).

Ze kon helaas niet meer met het treintje terug en moest dus de shuttle bus pakken om bij Terminal 1 te komen. Een kwartiertje later was Regina dan weer herenigd met haar koffer en met haar man Winking smile . Samen hebben we snel een Uber genomen richting het hotel, want ik had op de woensdagavond nog een Microsoft feestje, dit keer maakte een wereldberoemde artiest zijn opwachting. Op zich niet erg, want Regina was erg moe is al vroeg gaan slapen.

Het feestje was een enorm succes, waarbij Microsoft medewerkers en partners samen konden genieten van een optreden van niemand minder dan Bruno Mars. Je zou het eigenlijk geen feestje mogen noemen, aangezien er in waarschijnlijk zo rond de 40.000 mensen aanwezig waren op de Las Vegas Motor Speedway.

 

Het feest vond plaats op het binnenterrein van de Motor Speedway en hiervoor moesten we dus de baan oversteken.

Las Vegas Motor Speedway

Nadat we op het binnenterrein waren aangekomen stonden er overal standjes met eten en drinken.

IMG_0334

Rond een uur of half tien begon het optreden van Bruno Mars. Toen zijn optreden een dik uur later zowat ten einde was ben ik samen met een paar collega’s weer richting de shuttlebussen gelopen. Achteraf bleek dat een goede beslissing, want een aantal van mijn Nederlandse collega’s heeft nog tot ver na 12en op de Motorspeedway op een bus staan wachten.

IMG_0373

Ik zat rond kwart voor elf in de bus (volgens mij gingen wij met de eerste bus) en rond half twaalf stonden wij weer bij Caesars Palace voor de deur. De donderdag en vrijdag zaten vervolgens weer vol met sessies. Op donderdag en vrijdag begon de dag met een gezamelijke keynote, op donderdag met de partners samen en vrijdag puur alleen voor medewerkers. Vrijdag vond de keynote plaats in de T-Mobile Arena waar we met 15.000 collega’s onder andere naar onze CEO Satya Nadella mochten luisteren.

IMG_0411

Na deze twee dagen vol met technisch interessante sessies en natuurlijk de inspirerende sessies van onder andere Satya Nadella was het tijd om afscheid te nemen van mijn collega’s en was het tijd om de vakantie te beginnen. Tot maandag 23 juli blijven we nog gezellig in Las Vegas, waar we voor de zaterdagavond nog een bezoek aan het Neon Museum gepland hebben staan. Op maandag vliegen we dan door naar Miami voor een Roadtrip door Florida.

You may also like

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.