De eerste dagen

De volgende morgen was ik alweer op tijd wakker, toch lekker zo’n jetlag. Voor de zondag stond er niet veel op het programma. Een collega had het plan gevat om de Best Buy te bezoeken en aangezien ik nog best een screen protector voor mijn nieuwe iPhone kon gebruiken besloot ik met hem mee te gaan.

Daar aangekomen heb ik naast een screen protector ook maar gelijk een bumper meegenomen, zodat mijn telefoon ook beschermd is tegen het vallen vanaf ongeveer een meter. Aangezien ik de komende dagen best druk in de weer ben en vaak even mijn telefoon zal pakken om foto’s te maken wil ik hem toch niet kapot laten vallen.

Nadat we bij het hotel waren teruggekomen hebben we een hapje gegeten bij de lokale foodcourt in het hotel. Ondanks dat het een food court was was het eten er best goed eigenlijk. Aangezien het nog maar net middag was zijn we ‘s middags lekker gaan chillen bij het zwembad onder het genot van een koude bucket bier.

beer_drinking

‘s avonds ben ik weer met een groep collega’s uit eten gegaan, dit keer werd er unaniem voor sushi gekozen. Na het avondeten zijn we nog even de strip over gewandeld en die avond maar weer op tijd naar bed gegaan, want op maandag gingen de pre-technical days voor MS Ready Las Vegas toch echt beginnen. En ik zeg inderdaad pre-technical days, want MS Read begint officieel pas op woensdag. Voor een aantal rollen zijn er twee technical pre-days georganiseerd en hiervoor was ik ook uitgenodigd.

Microsoft_Ready

Om half 9 ‘s ochtends begon de eerste sessie, maar voor mij begon het event gelijk al goed. Aangezien alle deelnemers hun agenda nog even wilden synchroniseren was de MS Events app erg slecht te bereiken en ik kon de agenda die ik vooraf al had gemaakt niet raadplegen. Uit nood ben ik de eerste sessie maar met een collega meegegaan, zodat ik de eerste sessie niet hoefde te missen. Gelukkig werden de bereikbaarheidsproblemen vrij snel opgelost en na de eerste sessie kon ik ook mijn agenda offline synchroniseren. Over de sessies valt verder weinig te vertellen, aangezien alles nda (lees : geheim) is. Nu is niet elke powerpoint slide geheim, maar globaal genomen is het verhaal wat ze vertellen of de zaken die ze laten zien geheim en niet bedoelt voor ogen buiten Microsoft zelf.

Na de laatste sessie was er tijd om ons even kort op te frissen, want ‘s avonds was het tijd voor een hapje en drankje met al mijn Secure Infra EMEA collega’s.

De volgende dag was het tijd voor de tweede technical pre-day. Wederom een vol programma, maar wat zit die logistiek toch aardig in elkaar. Je moet je voorstellen dat er in Las Vegas de eerste twee dagen ongeveer 10.000 collega’s rondlopen die allemaal naar sessies gaan en ook nog moeten lunchen. Moet zeggen dat de lunchen ook deze keer weer goed verzorgd zijn en het eten was erg gevarieerd.

ready_lunch

De tweede avond van de pre-days betekende ook gelijk het begin van de feestjes. Had ik op de maandag nog maar een borrel, op dinsdagavond had ik de keuze uit drie verschillende feestjes. Ik ben begonnen bij het Services feestje, dit was een echte Beach Party bij het zwembad van Mandalay Bay en halverwege ben ik samen met een collega richting het feestje voor Western Europe (hier waren ook de MS Partners van de partij) bij het Hardrock Hotel & Casino. Hier konden we ook in de rij gaan staan om ons polsbandje te halen voor de Pool Party van donderdag. Na ongeveer 30 minuten in de rij te hebben gestaan had ik het bandje om mijn pols….en konden we ons in het WE feestgedruis storten. Net zoals de vorige avonden lag ik weer voor 12-en op bed, want de volgende dag ging de wekker weer gewoon om 6:30….

 

You may also like

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.