Van waterval tot Sushi

Het gevolg van het ‘vroeg’ gaan slapen is dat je dan de volgende ochtend ook weer erg vroeg wakker wordt. Nu werd ik om 4:00 wakker, maar aangezien ik dat wel heel erg vroeg vond ben ik toch nog even blijven liggen tot iets na 5en. Aangezien het in Nederland dan alweer 14:00 in de middag is heb ik maar even met het thuisfront gebeld. Hierna even lekker gaan douchen en toen dacht ik dus te kunnen ontbijten. Toen ik de deur van de hotelkamer opendeedt lag er gewoon een krant voor de deur.

20170129_053917

Helaas kon dit in het weekend pas vanaf 7:00 (en het was nog net geen 6:30). Gelukkig had het koffietentje in het hotel wel al om 6:00 zijn deuren open gedaan, dan maar eerst een lekker bakje koffie drinken bij Fonte.

20170129_073451

Nadat ik het heerlijke (ja…dat bakje smaakte 100x beter dan een gemiddeld bakje bij de Starbucks) bakje koffie had weggewerkt was het toch tijd om te gaan ontbijten. Nu kon je bij het ontbijtrestaurant kiezen voor het ‘standaard’ ontbijt, of de ‘Full Breakfast Experience’. Nadat ik de beide varianten even grondig heb vergeleken viel mijn keuze op de ‘Full Breakfast Experience’. Dit heb ik geweten hoor…heb in tijden niet zo Full ontbeten. Dit is echt heel wat anders dan de boterham die ik thuis meestal als ontbijt neem. Maar goed, ook in de VS kun je natuurlijk wel zorgen voor wat gezonds bij het ontbijt. Ik heb er dus lekker een bakje (vers?) fruit bij genomen.

20170129_081622

Nu is alle bedienend personeel in de Verenigde Staten altijd best vriendelijk, mogelijk omdat ze dan rekenen op een hogere fooi. De ober had wel een mooie tip voor mij te gaan bekijken: de ‘Snoqualmie Falls’. Zo gezegd zo gedaan, maar niet voordat ik bij de Walmart wat inkopen had gedaan. Volgens een van mijn collega’s is de Walmart vergelijkbaar met de Wibra en zijn er betere ketens waar ik mijn inkopen had moeten doen. Maar goed, dan weet ik dat voor de volgende keer.

20170129_093404

Na een korte stop bij de Walmart was het tijd om verder oostwaarts te rijden richting de Snoqualmie Falls. Een rit van ongeveer 20-30 minuten. Onderweg ben ik nog even gestopt om wat foto’s te maken van,  voor Nederlandse begrippen, onnatuurlijke situaties. Als eerste kwam ik een drive-through PIN tegen, qua opstelling vergelijkbaar met ene benzinestation…maar in plaats van benzine kon je daar dus geld tanken.

20170129_105048

Daarnaast viel het mij ook op dat er op de bergtoppen, die in de verte zichtbaar waren, ook gewoon sneeuw lag. Op Google Maps had ik al gezien dat ongeveer een uur ten oosten van Seattle een ski-gebied was waar nu dus ook sneeuw ligt en het (op het moment van schrijven) ook rond de –5 tot –10 was (overdag).

20170129_105213

Aangezien het in Nederland in de middag was heb ik nog even met het thuisfront gebeld met WhatsApp. Moet zeggen dat dat best goed werkt op 4G, ook als je gebruik maakt van de videobel optie. Zo kon men ook vanuit Nederland meegenieten van de mooie omgeving in Seattle. Hierna vertrok ik snel richting de watervallen, wat vanaf deze plek nog maar iets van 10 minuten rijden was.

Het was hier overigens een stuk kouder dan in Bellevue, misschien niet direct qua temperatuur…maar wel qua gevoel. Ik ben dan ook niet lang bij de watervallen gebleven, maar ik kon natuurlijk niet vertrekken zonder daar eerst even een selfie te nemen. Ik krijg eigenlijk al een aantal jaren te horen dat ik zelf zo weinig op foto’s sta, dus dat zal me nu niet meer gebeuren…dus als ik de kans krijg dan neem ik een slelfie.

20170129_112945

Na dit (korte) bezoek aan de watervallen ging de reis verder, of eigenlijk moet ik zeggen terug, naar Seattle. Nu zijn de snelheden waarmee je op de (snel) wegen mag rijden heel anders dan bij ons in Nederland, maar gelukkig beschikte mijn huurauto over cruisecontrol. Nu had ik hem ingesteld op 30 mijl/uur (ongeveer 50 km/u), maar helaas bleef de auto bij het afrijden van een heuvel geen 30 rijden…maar kroop hij langzaam richting de 40 mijl/uur. Nu is dit niet zo’n probleem, maar als er naast de weg een bord staat die de gereden snelheid weergeeeft. Waar jij, met 37 mijl/uur op de teller, net te laat ziet dat er ook een camera inzit die je snelheidsovertreding vastlegd. Dat doet mij toch ineens denken aan onze huwelijksreis, waar wij in Los Angeles aan de kant werden gezet door een politieagent. Nu kregen we toen geen boete, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb hoe deze *flits* nu gaat aflopen. Misschien bij het inleveren van de huurauto toch even vermelden dat ik mogelijk geflits ben. Je weet nooit of het niet betalen van een eventuele boete gevolgen kan hebben als je een voglende keer de VS in wilt.

Gelukkig verliep de rest van de rit naar Downtown Seattle zonder al te veel problemen en rond de middag kwam ik aan in de buurt van de bekende Space Needle. 20170129_124137

De de onderhand verplichte selfie was ik innerlijk even in een strijd verwikkeld of ik nu wel of niet naar boven zou moeten gaan in de Space Needle. Uiteindelijk toch besloten om een kaartje te halen en Seattle vanaf de top van de Space Needle te gaan bekijken. Moet zeggen dat het uitzicht, ondanks de mist, nog best oke was. Tijdens het bezoek bovenin gelijk maar even geluncht en genoten van het uitzicht.

20170129_131854

Rond 14:30 was ik wel uitgekeken op de top van de Space Needle en ben ik weer met de lift naar beneden gegaan, de auto ingestapt en weer terug gereden naar het hotel in Bellevue. De rest van de middag heb ik gebruikt om de voorbereidingen voor de training van de komende dagen af te ronden, zodat ik daar maandag niet teveel tijd mee ga verliezen.

‘s avonds was het tijd om eens te gaan eten bij het ‘beroemd en beruchte’ Joey Bellevue. Van diverse collega’s had ik begrepen dat je daar toch echt een keer moet eten als je in Bellevue bent, dus als je dan in Bellevue zit dan ga je eten bij Joey!

20170129_183159

Ik had geen idee wat ik moest kiezen, dus vroeg ik de ober of hij iets kon aanbevelen. De ober gaf aan dat de ‘Steak & Sushi’ het erg goed deedt, dus bestelde ik deze. Moet zeggen dat het erg goed te eten was….alleen had ik niet echt het idee dat ze in de VS weten hoe ze Sushi moeten serveren. Had het idee dat er wat ingredienten door zaten die ik in Nederland niet zo snel in Sushi ben tegengekomen.

20170129_185039

Aangezien ik nog wat last heb ik van de jetlag ben ik vrij snel na het eten gaan slapen, want morgen (maandag) gaat de wekker weer om 6:00. Dan snel douchen, ontbijten en in de auto richting Gebouw 92 op de Microsoft Campus voor het begin van de 5 daagse training!

You may also like

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.